Tratamente Naturiste si Remedii pentru Tensiune

Atunci cand te confrunti cu diverse probleme care iti pot afecta starea de sanatate, este important sa fii cat mai informat in privinta acestora. Tensiunea arteriala reprezinta o afectiune intalnita destul de frecvent, iar daca nu este tratata in mod corespunzator poate genera alte complicatii mai grave.

Iata tot ce trebuie sa stii despre tensiune, pornind de la cauze, simptome si pana la remediile naturiste prin care o poti tine sub control.

Ce presupune tensiunea?

Tensiunea arteriala, cunoscuta si sub denumirea de hipertensiune arteriala, poate reprezenta atat o afectiune in sine, cat si un rezultat a altor probleme de sanatate de care poti suferi. Tensiunea poate fi explicata prin presiunea prea mare pe care sangele o exercita asupra peretilor arteriali.

In cazul in care nu este tratata si tinuta sub control, tensiunea marita poate conduce la alte afectiuni precum accidentele vasculare cerebrale sau bolile cardiace.

Cauze si simptome ale tensiunii

Printre cele mai frecvente cauze ale tensiunii se numara senzatiile de stres si anxietate, alcoolismul, tulburarile endocrine, leziunile cerebrale sau afectiunile renale.

De regula, tensiunea nu produce simptome specifice, fiind sesizabila abia atunci cand apar alte afectiuni. Exista insa cazuri in care te poti confrunta cu tensiunea marita daca simti batai neregulate si prea rapide ale inimii, daca prezinti sangerari nazale ori cefalee. Tensiunea normala in cazul adultilor trebuie sa aiba o valoare mai redusa de 140/90 mm Hg.

Tratamente si remedii naturiste pentru tensiune

Tratamentele naturiste pentru tensiune sunt cele dintai recomandate, fiind bine sa le incerci inainte de a apela la administrarea medicamentelor. Remediile naturiste Farmanat Poieni sunt indicate tocmai datorita ingredientelor naturale pe care acestea le contin.

Iata doua exemple de astfel de tratamente pe care sa le alegi:

  1. Ceaiul tenson-colesteron plant este puternic recomandat in cazul hipertensiunii arteriale, a tensiunii arteriale oscilante si a palpitatiilor. Totodata, acest ceai este si un remediu natural pentru colesterolul marit, denumit in termeni medicali hipercolesterolemie.

Printre proprietatile ceaiului pentru tensiune se numara faptul ca este un bun hipotensiv, sedativ nervos si antiaritmic.

Modul de administrare al acestui ceai este cate o cana, de trei ori pe zi, cu maxim o ora inainte de a servi mesele principale.

  1. Tinctura de paducel si valeriana este produsa din plante medicinale, fiind un remediu 100% natural. Aceasta tinctura o poti administra in cazul hipertensiunii arteriale, a aritmiilor, a afectiunilor cardiace sau circulatorii.

Tinctura cu paducel si valeriana are proprietati antioxidante si este un bun calmant si sedativ al sistemului cardiac si nervos, ajutand in mare masura la reglarea ritmului inimii si a tensiunii arteriale.

Consuma cate o lingura din aceasta tinctura de trei ori pe zi, fie in stare pura, fie diluata in ceai sau apa.

Regim alimentar

In cazul in care ai probleme cu tensiunea arteriala, este important sa acorzi atentie si alimentelor pe care le consumi. Include in mesele tale cat mai multe fructe si legume, de preferat proaspete, dar si peste si lactate slabe. In general, poti incerca sa te orientezi catre alimente bogate in calciu, vitamina C, potasiu, magneziu si acizi grasi de Omega 3.

Obiceiurile alimentare sunt extrem de importante in cazul multor tipuri de afectiuni, astfel incat este recomandat sa nu neglijezi acest capitol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *