Povestea noastra

O tradiţie nascută  în Bihorul secolului al XVI-lea unde existau mai multi culegători de plante medicinale. Până nu de mult se practica o medicină empirică, dar cunoașterea atentă a efectelor acestor plante i-a ajutat pe oameni să trateze anumite boli.

În jurul anului 1900, în satul Poienii de Jos, peste 100 de familii se ocupau cu culesul, preparatul sau vânzarea plantelor medicinale prin diferite piețe și oboare din întreaga țară. În monografia satului se arată că această tradiție a poienarilor datează de prin 1700,  dreptul legal de a practica această meserie a fost primit încă de la regele Ferdinand, obținut de către trei așa numiți “vindecători” care au străbătut cale până la Viena pentru această nobilă meserie. Această îndeletnicire s-a moștenit din tată în fiu, fiind transmise diferite rețete și metode de a produce și a prepara tot felul de leacuri din natură.

Industria farmaceutică poate găsi aici, în Poienii de Jos, o gamă largă de informații etnoiatrice, care pot să-și găsească apoi o deplină aplicabilitate în industria medicamentelor, cu mare efect tămăduitor. Poate fi demonstrat că în Poienii de Jos s-au folosit tot felul de plante medicinale înainte ca acestea să fie folosite de către anumiți farmaciști sau firme din domeniu. Ne mândrim că am contribuit de-a lungul timpului cu anumite informații și cu “leacurile” preparate, cu care, prin ajutorul naturii, se pare că am adus mult bine și speranță multor persoane cu diferite afecțiuni. Diversitatea speciilor de plante medicinale folosite în farmaceologia populară din Poienii de Jos variază de la rădăcinoase până la flori și semințe. Începuturile acestei practici în Poienii de Jos avea la bază 80% folosirea rădăcinoaselor (printre care se afla și Untul Pământului), iar în decursul timpului s-a trecut, încet, la diversificarea “leacurilor” cu tot felul de “ierburi”.

Dumnezeu ne-a creat, dar odată cu noi a creat și “leacuri” pentru bolile noastre, noi trebuie doar să le găsim. Doar ocrotind natura și ce ne înconjoară vom putea folosi medicamentul ei să ne tratăm de diferite boli și afecțiuni. Unul dintre cele mai mari medicamente din natură este FITOTERAPIA, adică tratarea bolilor cu ajutorul plantelor medicinale. Țin să menționez că datorită poziției geografice în care ne aflăm (Poienii de Jos) plantele medicinal, pe lângă efectul curativ deținut, sunt  și încărcate cu o energie pozitivă, datorită efectului de piramidă produs de Munții Bihor-Vlădeasa-Codru Moma!

Moștenim aceste practici de la strămoșii noștrii, fiind transmise din tată în fiu, iar odată cu trecerea timpului am pus bazele firmei Sc Farmanat Poieni Srl în Poieni de Jos, în care producem o gamă diversă de produse naturiste: ceaiuri, tincturi, alifii, uleiuri, siropuri…produse 100% naturale!!!

Dorim să folosiți aceste produse cu încredere și veți vedea că rezultatele vor apărea garantat!!!
Nu veti ști, nu veți simți și nu veți înțelege numai încercând să mergeți pe această cale cu încredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *