Tratamente naturiste si remedii pentru diabet

Ce este diabetul?

Diabetul este o afectiune care presupune un nivel crescut al glucozei din sange. Exista doua tipuri de diabet – Tip 1 si Tip 2.

Cu totii avem nevoie de glucoza. Este cea care ne ofera energia necesara unei bune functionari a organismului. Obtinem glucoza atunci când corpul nostru “sparge” carbohidratii pe care îi ingeram. Acea glucoza este eliberata in sangele nostru.

De asemenea, avem nevoie de un hormon numit insulina. Este produs de pancreasul nostru si este hormonul care permite glucozei din sange sa intre in celulele noastre si se ne alimenteze corpul

Daca nu aveti diabet, pancreasul simte cand glucoza a intrat in fluxul sanguin, si elibereaza cantitatea potrivita de insulina, astfel incat glucoza sa ajunga in celulele dumneavoastra. Dar daca aveti diabet, acest sistem nu functionează.

In cazul diabetului zaharat de tip 1, pancreasul nu produce deloc insulina. In cazul celui de tip 2, insulina pe care o produce, nu poate functiona eficient sau nu este produsa in cantitate suficienta.

In ambele tipuri de diabet zaharat, deoarece glucoza nu poate intra in celule, incepe sa se acumuleze in sange.

Simptomele diabetului

  • Senzatie de sete continua
  • Oboseala puternica
  • Pierdere in greutate
  • Infectii
  • Rani care se vindeca foarte lent

Modalitati naturiste de vindecare a diabetului

  • Exercitiul fizic regulat va poate ajuta sa cresteti sensibilitatea la insulina, ceea ce inseamna ca celulele sunt mai in masura sa utilizeze zaharul disponibil in sange. Formele bune de exercitii includ ridicarea de greutati, mersul pe jos, alergarea, ciclismul, dansul, drumetiile, inotul si multe altele.
  • Controlați consumul de carbohidrati.

Corpul transforma carbohidratii in zaharuri (in cea mai mare parte in glucoza), iar apoi insulina leaga zaharurile in celule. Cand mancati prea multi carbohidrati, creste nivelul glucozei din sange. Mai mult, o dieta cu continut scazut de carbohidrati poate contribui la controlul nivelurilor de zahar din sange, pe termen lung.

  • Creșteți consumul de fibre. Fibrele incetinesc digestia si absorbtia zaharului. Din aceste motive, fibrele ajuta la o crestere graduala a nivelului zaharului din sange. Alimentele bogate in fibre sunt legumele, fructele si cerealele integrale.
  • Beti multa apa. Consumul de apa suficienta va poate ajuta sa va mentineti nivelul de zahar din sange in limite sanatoase. In plus, ajuta rinichii sa elimine excesul de zahar din sange, prin urina.
  • Alegeti alimente cu indice glicemic scazut. Acestea includ fructele de mare, carnea, ouale, ovazul, orzul, fasolea, lamaia, leguminoasele, cartofii dulci, porumbul, majoritatea fructelor si legumelor fara continut de amidon.
  • Relaxati-va! Stresul poate afecta nivelul glicemiei. Hormonii, cum ar fi glucagonul si cortizolul sunt secretati in perioadele de stres. Acesti hormoni determina cresterea nivelului zaharului din sange. Exercitiile si metodele de relaxare precum yoga, pot sa corecteze problemele de secretie ale insulinei.
  • Incercati otetul din cidru de mere.

Acesta regleaza nivelurile de zahar din sange si creste sensibilitatea la insulina.

  • Mentineti o greutate optima. Controlul greutatii promoveaza nivelurile sanatoase ale zaharului din sange si s-a dovedit ca reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat.

Tratamente si remedii naturiste pentru vindecarea diabetului 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *