Tratamente Naturiste si Remedii pentru Prostata

Prostata este una dintre cele mai comune probleme de sanatate intalnite in randul persoanelor de sex masculin, sansele de a suferi de prostata crescand semnificativ dupa varsta de 60 de ani. Daca vrei sa fii informat dinainte in ceea ce priveste aceasta boala, iti prezentam principalele cauze, simptome, precum si remediile naturale pentru prostata la care poti apela.

Ce este prostata?

Prostata este o glanda care face parte din sistemul genital masculin, avand functii vitale pentru organism. Datorita faptului ca prostata se afla sub vezica urinara, aceasta este importanta atat in timpul urinarii, cat si a ejacularii.

Afectiunile prostatei iti pot afecta in mare masura starea de sanatate, motiv pentru care trebuie sa cunosti cum anume o poti trata.

Cauze si simptome ale prostatei

Pana in acest moment nu au fost definite cauzele exacte care conduc la aparitia adenomului de prostata. Totusi, in general, in momentul in care apare adenomul de prostata, acesta este insotit de dereglari ale nivelului de testosteron.

Simptomele prostatei sunt sesizabile in momentul urinarii, iar oricare dintre aspectele urmatoare pot fi semne clare ale prostatei:

  • Urinarea constanta si frecventa pe perioada noptii;
  • Jetul de urina pare intrerupt si cu o presiune slaba;
  • Incontinenta urinara, caracterizata prin pierderea in mod necontrolat a urinei;
  • Senzatii de usturime sau durere in timpul urinarii;
  • Senzatia ca vezica urinara nu este golita complet.

Tratamente si remedii naturiste pentru prostata

Inainte de urma un tratament medicamentos, poti apela cu incredere la remediile naturiste Farmanatpoieni impotriva prostatei. Tratamentele naturiste pentru prostata sunt recomandate datorita ingredientelor naturale pe care acestea le contin, fiind nu doar eficiente in lupta cu afectiunea, ci oferind si o stare de bine organismului.

Iata doua exemple de remedii naturale pentru prostata:

  • Ceaiul prostato-plant este alcatuit din 11 plante medicinale, printre care mesteacan, trifoi rosu, pufulita, ghipe, coada calului si traisa ciobanului. Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, antiseptice urinare, depurative si diuretice, acest ceai este un bun remediu naturist pentru prostata inflamata.

Ceaiul pentru prostata Prostato-plant se prepara in mod usor si rapid – realizeaza o infuzie adaugand trei linguri din amestecul de plante in 750 ml de apa clocotita, acopera oala si las-o sa se raceasca. Apoi, consuma cate trei cani din acest ceai in fiecare zi, cu aproximativ jumatate de ora inainte de a servci mesele principale.

  • Tinctura de pufulita si ghimpe este recomandata pentru afectiuni ale prostatei, avand rol decongestiv, antiinflamator, antitumoral, depurativ si dezinfectant. Acest tratament naturist contribuie la reducerea inflamatiei prostatei, marirea diurezei, relaxarea muschilor prostatei si sterilizarea urinei.

Administreaza cate o lingura de tinctura pentru prostata de trei ori in fiecare zi, fie in starea ei pura, fie diluata in apa sau chiar in ceaiul prostato-plant.

Regim alimentar pentru prostata

In cazul aparitiei adenomului de prostata, nu este suficient sa administrezi tratament naturist pentru reducerea afectiunii si ameliorarea simptomelor, ci este nevoie sa ai grija si de alimentatia ta. Recomandarea este sa iti formezi un regim alimentar bazat in mod predominant pe alimente vegetariene, in special in stare crude, si sucuri naturale.

Orienteaza-te catre alimentele cu un continut bogat de vitamine C si E, zinc, magneziu, acizi grasi nesaturati si beta caroten.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *